Nápoly környékének világhírű terméke az a liszt, amiből a Setaro és Pasta Gentile cégek évszázadok óta készíti tésztáit, melyek hatalmas méret és fajtaválasztékban megtalálhatóak polcainkon.
A Setaro tészták titka az 1939 óta élő és azóta változatlan, hagyományos elkészítési módban rejlik. Ehhez a felbecsülhetetlen értékű, kézműves jellegű előállítási módhoz járulnak a kiváló minőségű alapanyagok: a durumbúza és a tiszta víz, valamint egy kevéssé ismert, ámde annál fontosabb szempont: a bronz tésztaformázó fejek. A bronz fejek ugyanis amellett, hogy a tészta barnás színárnyalatát adják, olyan apró egyenetlenségeket hoznak létre a tésztán, melyen később remekül megtapad a szósz – szemben a műanyag tésztaformázó fejeken készült, világosabb színű tésztákkal.
A kiváló minőséghez járul még az átlagosnál alacsonyabb hőfokon, de hosszabb ideig tartó szárítási folyamat, melynek köszönhetően a durumbúza megőrzi összes fontos tápanyagát (elsősorban a B1 és B2 vitaminokat).
Nálunk minden kiváló alapanyag megvásárolható egy fantasztikus olasz tésztás étel elkészítéséhez: a világ legfinomabb corbarino paradicsoma, a Montanini cég pestoi, díjnyertes parmezánunk és természetesen a különféle ízvilágú olívaolajok.
Kertai Zoltán cikke a pastáról a Magyar Konyhában itt és itt olvasható.
hétfőtől szombatig 9-20, vasárnap 10-20
Munkatársak jelentkezését az üzletben személyesen várjuk!