Back to top
Facebook Youtube Üzenj nekünk! Instagram

Limonio

2019.06.01. | admin

Limonio likőrök

 

A Limonio likőrcsalád Szicíliából, a tenger és a hegyek között fekvő Partinicoból érkezik hozzánk. A Russo család valódi kézműves termékeket állít elő, a gyümölcsök nagy része a családi 50 hektáros birtokon terem és a betakarítástól kezdve a palackozásig minden kézzel történik.

A citrushéjat például (szicíliai szőlőből készült) alkoholban áztatják és kis tartályokban 15-30 napig érlelik. Az alkohol ízesítése ezáltal lassú, természetes folyamat. Így készül a mandarin, a citrom és a narancs likőr is, de ugyanezt a technikát alkalmazzák a csokoládé és a fahéj likőr készítésénél is, csak itt fűszereket (ceyloni fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, stb) és kakaóbabot használnak.

Miután az érlelés befejeződött az egyes tartályok tartalmát nagyobba öntik és a keverékhez cukrot és vizet adnak. Ezután következhet a palackozás, amelyben az isteni ital még 6-12 hónapig tovább érlelődik.

A likőröket fogyaszthatjuk magukban, de érdemes kipróbálni édességekhez öntetként vagy kávékat és koktélokat is ízesíthetünk velük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Amennyiben szeretne rendszeresen értesülni üzletünkbe érkező újdonságainkról, kóstolóinkról, rendezvényeinkről, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre!

1052 Budapest Bècsi utca 4-6.

Nyitvatartás:

hétfőtől szombatig 9-20, vasárnap 10-20

Munkatársak jelentkezését az üzletben személyesen várjuk!