Limonio likőrök
A Limonio likőrcsalád Szicíliából, a tenger és a hegyek között fekvő Partinicoból érkezik hozzánk. A Russo család valódi kézműves termékeket állít elő, a gyümölcsök nagy része a családi 50 hektáros birtokon terem és a betakarítástól kezdve a palackozásig minden kézzel történik.
A citrushéjat például (szicíliai szőlőből készült) alkoholban áztatják és kis tartályokban 15-30 napig érlelik. Az alkohol ízesítése ezáltal lassú, természetes folyamat. Így készül a mandarin, a citrom és a narancs likőr is, de ugyanezt a technikát alkalmazzák a csokoládé és a fahéj likőr készítésénél is, csak itt fűszereket (ceyloni fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, stb) és kakaóbabot használnak.
Miután az érlelés befejeződött az egyes tartályok tartalmát nagyobba öntik és a keverékhez cukrot és vizet adnak. Ezután következhet a palackozás, amelyben az isteni ital még 6-12 hónapig tovább érlelődik.
A likőröket fogyaszthatjuk magukban, de érdemes kipróbálni édességekhez öntetként vagy kávékat és koktélokat is ízesíthetünk velük.
hétfőtől szombatig 9-20, vasárnap 10-20
Munkatársak jelentkezését az üzletben személyesen várjuk!