Back to top
Facebook Youtube Üzenj nekünk! Instagram

Pasta

2018.02.27. | admin

Nápoly környékének világhírű terméke az a liszt, amiből a Setaro és Pasta Gentile cégek évszázadok óta készíti tésztáit, melyek hatalmas méret és fajtaválasztékban megtalálhatóak polcainkon.

A Setaro tészták titka az 1939 óta élő és azóta változatlan, hagyományos elkészítési módban rejlik. Ehhez a felbecsülhetetlen értékű, kézműves jellegű előállítási módhoz járulnak a kiváló minőségű alapanyagok: a durumbúza és a tiszta víz, valamint egy kevéssé ismert, ámde annál fontosabb szempont: a bronz tésztaformázó fejek. A bronz fejek ugyanis amellett, hogy a tészta barnás színárnyalatát adják, olyan apró egyenetlenségeket hoznak létre a tésztán, melyen később remekül megtapad a szósz – szemben a műanyag tésztaformázó fejeken készült, világosabb színű tésztákkal.

 

A kiváló minőséghez járul még az átlagosnál alacsonyabb hőfokon, de hosszabb ideig tartó szárítási folyamat, melynek köszönhetően a durumbúza megőrzi összes fontos tápanyagát (elsősorban a B1 és B2 vitaminokat).

Nálunk minden kiváló alapanyag megvásárolható egy fantasztikus olasz tésztás étel elkészítéséhez: a világ legfinomabb corbarino paradicsoma, a Montanini cég pestoi, díjnyertes parmezánunk és természetesen a különféle ízvilágú olívaolajok.

Kertai Zoltán cikke a pastáról a Magyar Konyhában itt és itt olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Amennyiben szeretne rendszeresen értesülni üzletünkbe érkező újdonságainkról, kóstolóinkról, rendezvényeinkről, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre!

1052 Budapest Bècsi utca 4-6.

Nyitvatartás:

hétfőtől szombatig 9-20, vasárnap 10-20

Munkatársak jelentkezését az üzletben személyesen várjuk!