Back to top
Facebook Youtube Üzenj nekünk! Instagram

Díjnyertes olívaolajok

2018.01.22. | admin

Castillo de Canena

A mediterrán régió szinte valamennyi tájáról tartunk hidegen sajtolt extra szűz olívaolajat szűrt és szűretlen változatban. Közülük több is rendelkezik bio minősítéssel.  Kiemelnénk közülük a Castillo de Canena díjnyertes olívaolajait (Flos Olei 2017, 2016: A világ legjobb olívászata, Olive Japan 2016: aranyérem).

Ha valaki igazi különlegességre vágyik kóstolja meg füstölt Arbequino olívaolajukat, egyszerűen fantasztikus!

A Castillo de Canena olívaolajai biológiai gazdálkodásból származó olajbogyókból készülnek. Az Andalúzia szívében, természetvédelmi terület közvetlen közelében található családi vállalkozás havonta ellenőrzi a talaj és az olajfák állapotát, az érett szemeket pedig kézzel válogatják és a betakarítástól számított 4 órán belül kisajtolják. Az olívászatok generációkon át tartották magukat ahhoz a hagyományhoz, hogy a legjobbnak tartott olajat visszatartják a család saját használatára. Ma már ezeket a csúcsolajokat is palackozzák, Reserva Familiar néven, amik nálunk is kaphatók. Ilyen pl. a 2016-17-es szüretből származó Picual olajuk, amely a világ a legjobb olívaolaja címet nyerte el.

 

Térjen be hozzánk és segítünk választani! 🙂

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Amennyiben szeretne rendszeresen értesülni üzletünkbe érkező újdonságainkról, kóstolóinkról, rendezvényeinkről, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre!

1052 Budapest Bècsi utca 4-6.

Nyitvatartás:

hétfőtől szombatig 9-20, vasárnap 10-20

Munkatársak jelentkezését az üzletben személyesen várjuk!